Klassieke Chinese Acupunctuur
 


Volgens de Chinese geneeswijze hangt een goede gezondheid af van een balans tussen Yin en Yang. Bij een onevenwicht en/of verstoring kunnen klachten ontstaan. Er is een verstoring in de circulatie van de levensenergie: Qi. Qi stroomt via een ingewikkeld stelsel van meridianen door ons lichaam. Bij ziekte is het energie-evenwicht verstoord. Door toepassing van acupunctuur, waarbij hele dunne steriele (wegwerp) naalden op nauwkeurig omschreven punten worden ingebracht kan de stroom van energie beïnvloed worden en kunnen blokkades opgeheven worden. Het inbrengen van de naalden is vrijwel pijnloos. Na het inbrengen van de naald wordt bij manipulatie van de naald een soort “elektrisch” schokje ervaren, dit geeft aan dat de naald op de juiste plaats zit.
Acupunctuur heeft ook een preventieve werking: het vergroot de natuurlijke weerstand, heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens, verhoogt de pijngrens en stimuleert de levenslust.

Acupunctuur kan heel goed ingezet worden bij pijnklachten. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een lijst gepubliceerd van ziektes, waarvan onomstotelijk vast staat dat zij door middel van acupunctuur goed te behandelen c.q. te verbeteren zijn.

Tijdens de behandelingen met (Sport)Acupunctuur en TuiNa wordt gebruik gemaakt van een TDP/Moxa Lamp. De TDP/Moxa-lamp heeft een ronde plaat bekleed met mineralen die essentieel zijn voor het menselijk lichaam. Wanneer de lamp wordt geactiveerd verwarmen de ingebouwde spiralen de mineralenplaat en produceert daarbij elektromagnetische golven die door het lichaam herkend en geabsorbeerd worden. Deze selectieve absorptie heeft een bewezen therapeutisch effect op de te behandelen gebieden. Het effect wordt in verband gebracht met een verbeterde bloed- en lymfecirculatie, verwijderen van toxinen uit weefsels, pijnreductie en spierontspanning alsook een gunstig energetisch effect op de verschillende orgaansystemen.