Dorn-Behandeling en Breuss-Massage
 Met de Dorn methode kunnen een groot aantal rugpijn-, nek-, en hoofdpijnklachten, ook die al langere tijd aanwezig zijn, opgelost worden. De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert. Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding. Dorn methode is een natuurgeneeskundige manuele behandeling die zijn oorsprong vind in Duitsland. De Dorn methode is in Duitsland al een wijdverbreide erkende heilpraktiker methode en begint in Nederland ook zijn plaats te veroveren.

In tegenstelling tot "kraken" is de Dornmethode een milde behandelingsvorm. Tijdens de behandeling wordt altijd begonnen met de correctie van het beenlengteverschil. Daarna zet de behandelaar met de duimen op een voorzichtige manier de wervels op hun plek terug. Tegelijk maakt dit het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt.

De Breuss-massage is een zachte tussenwervelschijfmassage, die zich uitstekend met de Dorn methode laat combineren. De Breuss massage kan worden toegepast bij wervelkolomproblemen, tussenwervelschijfklachten, spit, e.d. Omdat de massage heel erg mild is, is deze massage bij (zeer) pijnlijke aandoeningen, zeer geschikt en soms de enige manier om op dat moment mee te werken. Er wordt gebruik gemaakt van St. janskruid olie. Deze olie werkt ontspannend bij spierpijn, rugpijn en spit. De Breuss massage kan ook toegepast worden bij verkrampingen, slaapstoornissen, depressie, stress, angsten, hyperactiviteit etc.

De Dorn methode wordt meestal samen met de Breuss massage toegepast, maar de beide behandelmethoden kunnen ook afzonderlijk toegepast worden.