5 natuurgerichte principes
 

- Energie
- Prikkeloverdracht
- Drainage
- Voeding
- De psyche


Energie:

Om te kunnen functioneren en te herstellen van fysieke en mentaleklachten heb je energie nodig. Een tekort aan energie of een stagnatie van energieergens in je lichaam brengt je lichaam in disbalans waardoor pijn- en of spanningsklachten of zelfs blessures kunnen ontstaan.

Prikkeloverdracht:

Het zenuwstelsel in je lichaam fungeert als doorgeefluik van allerlei prikkels zowel fysiek als emotioneel aan je hersenen over het funtioneren van je lichaam en vice versa. Als dit systeem verstoord raakt, komen deze prikkels niet goed aan en raakt je lichaam overbelast. Je hersenen kunnen deze prikkels niet goed verwerken.

Drainage:

Lichaam en geest worden in ADL voordurend belast met slechte stoffen. Denk hierbij aan voedingsstoffen maar geestelijke stoffen, zoals stress vallen hierook onder. Normaal voert je lichaam deze stoffen zonder problemen af. Als de drainage in je lichaam blokkeert doordat je hersenen de prikkels vanuit je lichaam niet meer signaleert, stapelen deze stoffen zich op. Dit vindt plaats op zowel fysiek als emotioneel niveau.

Voeding:

Goede basisvoeding is essentieel voor het optimaal functioneren van je lichaam. Soms is aanvulling nodig in de vorm van vitaminen en mineralen. Ook je geest heeft "gezonde voeding" nodig om goed te kunnen functioneren. Denk hierbij aan minder stress en spanning.

De psyche en het (on)bewust ziekmakende gedrachtspatroon:

Lichamelijke klachten ontstaan niet zomaar, tenzij er een trauma of ongeluk aan ten grondslag ligt. Fysieke, emotionele, mentale en spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beinvloeden elkaar. Emoties en gedragspatronen kunnen de weg naar herstel belemmeren. Het is dan ook van belang om jezelf bewust te zijn/worden waarom bepaalde klachten niet overgaan. Wat zijn de belemmerende factoren die dit tegenhouden? Wat kan ik veranderen om te zorgen dat bestaande klachten wel verbeteren of zelfs overgaan? Vaak heeft de oorzaak van een probleem op lichamelijk en/of psychisch vlak te maken met een combinatie van bovenstaande aspecten.